Cover
Kultúra
Bombariadó a karácsonyi vásáron
2017-12-0120:02
potsdam, bombariadó, karácsony
Bombariadó volt a potsdami karácsonyi vásáron. A rendőrség elrendelte a vásártér kiürítését és lezárták a bevezető utcákat. A bombának látszó tárgy egy postai küldeményben volt, amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek. 
A patikából riasztották a rendőrséget, mert a csomag felnyitása után a dolgozóknak gyanús lett, hogy különféle drótok kerültek elő. A hatóságok azonnal kiürítették a környéket, a lakókat arra kérték, húzódjanak el az ablakok mellől. A brandenburgi tartományi belügyminiszter később arról tájékoztatott, hogy a csomag röntgenkészülékkel történt átvilágítása során szögeket és porszerű anyagot találtak, ugyanakkor nem egyértelmű, hogy valódi robbanószerkezetről van-e szó.
Több, mint 2600 adventi vásárt nyitnak meg idén Németországban, a belügyminisztérium pedig korábban azt mondta, nagy a karácsonyi vásárok elleni támadások kockázata.
Majdnem egy éve egy tunéziai menedékkérő, Anis Amri hajtott végre gázolásos merényletet a berlini karácsonyi vásáron. 12-en vesztették életüket és 49-en sebesültek meg. Azóta a német hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a vásárok és más tömegrendezvények biztonságára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ