Cover
Belföld
Kisbandi: Portik öletett meg mindenkit
2017-11-2917:00
Gyilkosság
Egyértelműen a 13 éves szabadságvesztésre ítélt Portik Tamást nevezte meg az 1998. évi Aranykéz utcai robbantás felbujtójának a Kisbandi becenévre hallgató, jelenleg börtönbüntetését töltő Lakatos András az Echo Tv Razzia című műsorában. Az alvilág egykori bankárjának tartott elítélt cáfolta a szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác legújabb állítását, miszerint az ukrán maffia állt a véres leszámolás hátterében, sőt állítása szerint Rohác ölte meg Prisztás Józsefet is.
Az ítélőtábla november 7-ei közleménye szerint „P.T.” védője perújítási indítványt terjesztett elő, amelyben arra hivatkozott, hogy a jogerős ítélet kihirdetését követően jutott tudomására, hogy „J.R.” a Szegedi Fegyház és Börtönben elmondta „M.R.” elítéltnek, hogy az Aranykéz utcai merénylet felbujtója - megnevezve a valódi elkövetőt - nem „P.T.” volt. Ez a körülmény a védő szerint alkalmas a tényállás megváltoztatására és „P.T.” felmentésére - olvasható a közleményben.
Lakatos András Razzia című műsorunkban felhívta rá a figyelmet, nagyon nehéz elítélni valakit akkor, ha az elkövető nem tesz vallomást a felbujtóra, sőt Rohác soha nem vallotta be, hogy elkövette volna magát a bűncselekményt. A Kisbandi névre hallgató férfi, úgy fogalmazott: most jön egy olyan forgatókönyv, hogy a Rohác azt mondja nem a Portik volt, hanem XY volt.
Lakatos András kiemelte: Portik Tamás legnagyobb ellenfele Seres Zoltán volt (őt 1999. április 12-én gyilkolták meg Tahitótfaluban), a második fő ellensége pedig Boros Tamás volt. Lakatos szerint Boros azért került Portik célkeresztjébe, mert rendőrségi besúgó volt, ezen kívül Boros volt az első, aki elkezdte hangoztatni, hogy az 1996. évi Prisztás-gyilkosságot Portik megrendelésére követték el. Lakatos hozzátette: Prisztás Józsefet nem Hatvani István, alias Hatyi gyilkolta meg, hanem Jozef Rohác. „A Portik öletett meg mindenkit” – emelte ki Kisbandi Razzia című műsorunk legutóbbi adásában. Az egykori alvilági „pénztáros” szerint még feltételes szinten sem lehet egy olyan leszámolást sem mondani, ahol másnak a neve felmerült volna felbujtóként.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ