Cover
Belföld
Ismét graffitizett Simicska Lajos
2017-11-2801:00
simicska, grafitti, jobbik
Simicska Lajos ezúttal a nemzeti konzultációt hirdető kormányzati plakátokra fújta fel obszcén mondatát. Az oligarcha kedden hajnalban Budapestről tartott haza Veszprémbe, amikor az út mellett álló három plakátot lefújta. Elmondása szerint azért, mert azok régóta zavarták.
Simicska Lajos októberben még saját kezűleg graffitizte fel az üresen álló plakáthelyeire az Orbán Viktorral való szakításakor elhíresült mondatát. A milliárdos azt állította azért, mert a város önkormányzata jogtalanul szedte le a politikai hirdetéseit az oszlopokról. Simicska Lajos most ismét festékesflakont ragadott, ezúttal viszont a nemzeti konzultációt hirdető plakátokra fújta fel az obszcén mondatot. 
A Jobbik szóvivője tagadta, hogy tudna a pártjához ezer szálon kapcsolódó Simicska tettéről. Mirkóczki Ádám szerint mindez még belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. 
”Nekem nem tisztem egy civil állampolgár, vállalkozó, akárkinek a tevékenységét megítélni, én cizelláltabban fogalmaznék Orbán Viktorról... hogy is szokta mondani Kósa Lajos? Belefér a véleménynyilvánítás szabadságába."
– nyilatkozta a Jobbik szóvivője. Gulyás Gergely szerint Simicska Lajos orvosi eset. 
"Van egy jogi vita, de én ezt másodlagosnak tartom, tehát nyilván, ha ezek kormányplakátok voltak, akkor az a vita megindul, ami hosszabb ideje a joggyakorlatban is folyik. Egy plakát megrongálása az rongálás, szabálysértésnek minősíthető, vagy pedig a véleménynyilvánítás szabadságának, de én szerintem ennek az ügynek a jogi minősítése az sokadlagos."
Októberben nem indult eljárás az üzletember ellen, mert a saját plakáthelyeit rongálta meg, most viszont kormányzati plakátokban tett kárt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ