Cover
Belföld
Összehangolt támadás a nemzeti konzultáció ellen
2017-11-2715:25
nemzeti konzultáció, soros-terv, tuzson bence
Az eddigi legsikeresebb nemzeti konzultáció van folyamatban - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence szerint az ellenzéki pártok folyamatosan támadják a konzultációt, ezért megteszik a szükséges lépéseket, hogy a nemzeti konzultációt rágalmazó politikusokat jogi úton felelősségre vonják.
Kételkednek a nemzeti konzultáció sikerében az LMP társelnökei. A képviselők miután csütörtökön megtekintették az ívek tárolóhelyszíneit, hazugságnak nevezték a konzultációt és azt, hogy mintegy kétmillióan visszaküldték a leveleket. 
„Ez az egész kamu, tehát az, hogy nem tudja itt nekem senki megmutatni azt, hogy a papírokat átvettem, ennyi jött be és nem tudja megmutatni a művezető, hogy hol vannak ezek a papírok és kitől tudom kérni, én innentől kezdve azt tudom mondani, ez az egész kamu.”
– nyilatkozta csütörtökön Hadházy Ákos az LMP társelnöke. Tuzson Bence szerint nem csoda, hogy Hadházy Ákos így reagál a konzultáció sikerére, hiszen az LMP európai parlamenti képviselője Meszerics Tamás is megszavazta a kötelező betelepítési kvótát, és szerepel a Soros Györgyhöz közel álló képviselők listáján. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Hadházy szándékosan keveri össze a számokat. 
A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. beszerzési és logisztikai vezetője, szerint a folyamat teljesen átlátható és minden szükséges adat rendelkezésre áll ahhoz, hogy a konzultáció hiteles legyen. „Mivel a folyamat teljesen zárt, nem mahinálható, mindenhol nyilvántartásokkal rendelkezünk, mind a posta, mind a NISZ Zrt. által, mind pedig a végén átadott adatbázis által.”– érvelt Kopcsányi Tibor, a NISZ logisztikai igazgatója.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ