Cropped landscape
Külföld
Újraindult az Eurostar, de további fennakadások várhatók
2019-03-3013:40
A társaság szombat reggel közölte: leállította a londoni St Pancras pályaudvarra érkező és onnan induló valamennyi járatát. 
    
Az Eurostar szóvivője szerint a behatolót a St Pancras közelében észlelték. A bejelentés csütörtök este érkezett a vasúttársasághoz, de a behatolót, egy 44 férfit csak szombat reggel vették őrizetbe. Az illető bement a vasútpályára, majd felmászott a pályaudvar tetejére, és ott töltötte az éjszakát. A helyi média felvételt közölt róla, amint angol zászlót lenget az állomás tetején. Illetéktelen behatolás és a forgalom akadályoztatásának gyanújával vették őrizetbe. 
    
Az Eurostar az őrizetbe vétel után újraindította a forgalmat, de arra figyelmeztette az utasokat, hogy a leállás miatt egész nap fennakadások lehetnek a forgalomban, ezért, ha tehetik, ne utazzanak az Eurostarral, és jegyeiket visszaválthatják. 
    
Az incidens miatt az Eurostart 11 szerelvényét nem tudták elindítani, a leállás több mint ötezer utast érintett. A londoni pályaudvaron hosszú sorokat lehetetett látni. 
    
Az Eurostar szuperexpresszek óránként 320 kilométeres sebességgel közlekednek a három európai főváros között. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ