Cropped landscape
Belföld
Brüsszel beismerte, hogy a szír terroristavezér is kapott migránskártyát
2019-03-3010:55
Brüsszel bevallotta, hogy a szír terroristavezér is kapott migránskártyát - így reagált Hollik István az Európai Bizottság nyilatkozatára. 
Az Európai Bizottság válaszában elismerte, hogy a gyanú szerint húsz ember lefejezésében részt vevő Hassan F. is kapott migránskártyát és az csak azután lett letiltva, hogy a férfi nem jelent meg a havonta esedékes ellenőrzésen. A Bizottság nyilatkozatát ennek megfelelően beismerésnek tekintjük. A Bizottság azt is elismerte, hogy nem ő ellenőrzi a migránskártyák tulajdonosait, így személyazonosságukról semmit nem tud - írja a kormányszóvivő. 
 
A magyar kormány kezdettől azon az állásponton van, hogy a migránskártya veszélyezteti Európa biztonságát, mert alkalmas a migráció és a terrorizmus finanszírozására - zárul a közlemény. 

A Fidesz-KDNP válaszokat vár az Európai Bizottságtól arra, hogy Brüsszel milyen módon ellenőrzi a migránskártyák tulajdonosait és felhasználását - közölte Nacsa Lőrinc a kormánypártok nevében szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ