Cover
Külföld
Völner Pál: Fontos, hogy a megválasztott elnök fogadja el a kisebbségekre vonatkozó normákat
2019-03-2920:29
Vasárnap elnökválasztást tartanak Ukrajnában. Kiemelt figyelemmel követi a magyar kormány is, hisz a magyarokról van szó és nagyon aggasztóak jelek: elég, ha az állampolgári esküt tevőkről kiszivárgó videóra, vagy a Szijjártó Pétert listázó szélsőséges szervezetre gondolunk. A témában Völner Pál volt az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendége. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kitért a német igazságügyi miniszter magyarországi látogatására is, amelyről azt mondta: színtiszta kampány.
Ha van egy 150 ezres lélekszámú magyar kisebbség egy 40 milliós országban, akkor valószínűleg nem az ő véleményük fogja kialakítani a végeredményt. Nem is tanácsos túl markáns véleményt mondani, nekünk az a fontos, mindegy, hogy kit választanak meg, de az fogadja el a kisebbségekre vonatkozó normákat - hangsúlyozta az ukrán elnökválasztással kapcsolatban az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. 

A szociáldemokrata párt színeiben politizáló német igazságügyi miniszter a héten Magyarországon járt és a jogállamiságot vizsgálta. 

Ez színtiszta kampány. A szociáldemokrata miniszter gyakorlatilag elveti a nemzetközi szokásjognak a normáit 
– reagált Völner Pál. 
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ