Cropped landscape
Sport
Új országos csúcs férfi 100 gyorson
2019-03-2920:13
Burián Katalin verte meg Hosszú Katinkát nagyszerű idővel. Németh Nándor 100 gyorson úszott új országos csúcsot, Hosszú és Verrasztó Dávid pedig 400 vegyesen aratott papírforma-győzelmet.
A péntek legjobb eredménye a 100 méteres férfi gyorsúszásban született. Németh Nándor új magyar csúccsal, 48.17 másodperccel győzött Kozma Dominik előtt.
Megvan az országos csúcs, hát ezt szerintem a vb-ig meg is fogom tartani. Biztos a Domát ez megint doppingolni fogja, hogy megdöntöttem, úgyhogy jó csatákat fogunk vívni egymással, és nem lehetek egyáltalán szomorú, mert most megvan minden, amiért a mai nap jöttem, még egy váltó van
– mondta Németh Nándor, vb-bronzérmes úszónk.
 
A nőknél Jakabos Zsuzsanna nyert 100 gyorson. Bernek Péter egyéni legjobbját úszva is csak megszorongatni tudta Verrasztó Dávidot 400 vegyesen.
Büszke vagyok rá, hogy egy Európa-bajnokkal és egy vb-ezüstérmessel ilyen szoros csata volt. Ráadásul ez a legjobbam, úgyhogy hagytam is ki betegség miatt és még most is az vagyok. Úgyhogy bízom benne, hogy nyáron már én leszek előbb
– nyilatkozta Bernek Péter, rövid pályás világ- és Euróba-bajnok úszó. 
 
A nőknél Hosszú Katinka sem bízta a véletlenre a 400 vegyest. Győzött, 200 háton viszont kikapott Burián Katától, ugyanitt a férfiaknál Telegdy Ádám olimpiai A-szinttel nyert. Az országos bajnokság szombaton fejeződik be Debrecenben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ