Cover
Belföld
Informátor: Exkluzív interjú a volt Szeviép-vezérrel
2019-03-2921:14
Exkluzív interjút adott az Informátornak Baranyi Sándor volt Szeviép-vezér, a szocialista politikusokhoz is köthető súlyos büntetőügy kulcsfigurája, akit a Szeviép-ügyben első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, és aki jelenleg házi őrizetben van Szegeden. Baranyi Sándor először szólal meg országos médiumban. Az építőipari vállalkozás korábbi vezérigazgatója az ECHO TV Informátor című műsorában rántja le a leplet az ügy hátteréről, MSZP-s nagyágyúk cég körüli legyeskedéséről és arról, hogy a balliberális kormányzás megcsapolta a nagy projekteket.
Az ügy mögött Botka István szegedi polgármester és Ujhelyi István EP-képviselő is felsejlik. Baranyi Sándort a két MSZP-s politikusról is kérdezték, de az egykori vezérigazgató a Szeviép bedőléséhez vezető útról is mesélt, ami azért érdekes, mert állítása szerint a 2008-as gazdasági válság mellett a szocialisták megszorításai okozták a cég vesztét, a körbetartozások is az államtól eredtek, a Szeviépet így a baloldal döntötte be.

Amikor a Szeviép baloldali bedöntését részletezte a cég korábbi vezetője, akkor Botka Lászlóra is kitért, mert állítása szerint a szegedi villamos felújításának projektjében is sok pénzük ragadt bent. Baranyi szerint Botka László teljesen felelőtlenül félmilliárd forintot tartott vissza. 
Az Informátornak adott interjúban Baranyi Sándor azt is állította, hogy 30-40 millió forint értékben a Szeviép finanszírozta az MSZP-s Ujhelyi István szőregi házának felújítását.
 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja  - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ