Cropped landscape
Sport
Federer már a négy között
2019-03-2913:27
Tenisz
Roger Federer újabb fontos lépést tett afelé, hogy Miamiban megnyerje pályafutása 101. ATP-tornáját. Federer két szettben nyert a dél-afrikai Kevin Anderson ellen. 
Bejutott a legjobb négy közé a miami mestertornán Roger Federer, aki az év második 1000-es versenyének negyeddöntőjében 6:0, 6:4-re megverte a dél-afrikai Kevin Andersont. A Miami Opent eddig háromszor megnyerő, 27-szeres Masters-győztes Federer az első játszmát szűk fél óra alatt 6:0-ra hozta Anderson ellen, és a második felvonás elején is rögtön brékelőnybe került, ám a dél-afrikai 3:2-es hátrányban az első bréklabdáját értékesítve egyenlített. A svájci aztán 4:4-nél negyedóráig tartó játék végén ismét brékelt, majd a tőle megszokott magabiztossággal kiszerválta a mérkőzést, amely 85 percig tartott.
A 37 esztendős svájci teniszező az elődöntőben a nála 18 évvel fiatalabb kanadai Denis Shapovalovval találkozik, míg a másik ágon a Fucsovics Mártont megverő kanadai Auger Aliassime és az amerikai Isner találkozik. Ha nem Federer nyeri meg a tornát, az év első húsz versenyén húsz különböző teniszező diadalmaskodhat, ami még sohasem fordult elő.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ