Külföld
Ellenőrzőpontokat támadtak meg a tálibok két afgán tartományban
2019-03-2908:48
Tálib lázadók rendőrségi ellenőrzőpontokat támadtak meg két afgán tartományban péntekre virradóra, az összecsapásokban legalább huszonnégyen meghaltak - közölték helyi tisztségviselők pénteken.
A közép-afganisztáni Gazni városa mellett végrehajtott rajtaütésben kilenc rendőr vesztette életét, köztük a körzet rendőrfőnöke is, további hat pedig megsebesült. A gazni hatóságok szerint a környéken még mindig folynak kisebb harcok, több tálibot megöltek.
    
Támadásokról számoltak be az északkelet-afganisztáni Badahsán térségéből is, ahol a hadsereg szerint a biztonsági erők öt tagja, illetve két civil halt meg összecsapva a tálibokkal. Katonai értesülések szerint a rajtaütésben és az azt követő tűzharcban a kormányellenes lázadók nyolc fegyverest vesztettek. A környéken állomásozó csapatok szóvivője újságíróknak azt mondta, a tálibok a körzet több rendőrségi ellenőrzőpontját is megtámadták.
    
Az afgán biztonsági erők gyakran csapnak össze a tálib fegyveresekkel, akik nagy területen aktívak az országban. A virginiai székhelyű Afganisztáni Újjáépítést Felügyelő Szervezet (SIGAR) év eleji jelentése szerint az országot egykor irányító tálibok Afganisztánnak mintegy felét tartják újra ellenőrzésük alatt.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ