Cropped landscape
Külföld
Az amerikai elnök a mexikói határ teljes lezárását helyezte kilátásba
2019-03-2920:31
Donald Trump amerikai elnök pénteken ismét a mexikói határ teljes lezárásával fenyegetőzött. Ezúttal ultimátumot is megfogalmazott a mexikói kormány számára, az Egyesült Államokba irányuló illegális migráció azonnali megállítását szabta feltételként.
Pénteken közzétett Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök arról írt, hogy amennyiben Mexikó nem állítja meg azonnal az Egyesült Államok déli határánál az országba irányuló migrációt, a határt - vagy annak nagy részét - jövő héten lezárják.

Trump úgy fogalmazott: Mexikó számára egyszerű lenne valamit tenni az illegális migráció ellen, de "csupán felveszi a pénzünket, és beszél".

Az amerikai elnök már egy csütörtöki bejegyzésében is kilátásba helyezte a határ lezárását, valamint keményen bírálta a mexikói kormányzatot. "Mexikó semmit sem csinál annak érdekében, hogy megállítsa az országunkba áramló illegális bevándorlókat" - írta akkor.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök csütörtökön közölte, hogy nem kívánnak vitába keveredni az Egyesült Államokkal.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ