Cropped landscape
Külföld
Mexikó "feltartóztatási övezetet" hozna létre délen
2019-03-2807:35
"Feltartóztatási övezet" kialakítását tervezi a Közép-Amerikából észak felé tartó migránsok növekvő száma miatt a mexikói kormány a Tehuantepeci-földszorosban, az ország legkeskenyebb pontján a déli részén.
Olga Sánchez Cordero belügyminiszter szerdán felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbiak után egy újabb, hozzávetőleg 2500 emberből álló migránskaraván tart észak felé az országban, és úgy tudják, hogy egy ennél is nagyobb formálódhat Hondurasban.
    
A politikus a Kirstjen Nielsen amerikai belbiztonsági miniszterrel való hondurasi találkozója másnapján azt mondta, az övezet kialakítása jelentős változásokat hozhat. Részleteket egyelőre nem közölt a szövetségi erők és intézmények odatelepítéséről, de hangsúlyozta, hogy az intézkedések nem jelentik majd a mexikói-guatemalai határ militarizálását.
    
Az észak felé, az Egyesült Államok irányába tartó legújabb karaván jórészt nicaraguai, salvadori, hondurasi, guatemalai és kubai emberekből áll, de ez a menet már nem részesült olyan meleg fogadtatásban Mexikóban, mint a korábbiak.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ