Cropped landscape
Sport
Kapás és Milák az országos bajnok 200 pillangón
2019-03-2811:54
Debrecenben elkezdődött az országos úszóbajnokság. Nagy meglepetésre 200 méteres pillangóúszásban Hosszú Katinka csak 3. lett Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána mögött, így ebben a számban nem került a világbajnoki csapatba.Ahogy a nőknél, a férfiaknál is a 200 méteres pillangóban volt sztárparádé.Milák Kristóf és Kenderesi Tamás lett az 1. és a 2., így ők indulhatnak a világbajnokságon.
Többek között Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Szilágyi Liliána, Késely Ajna, és Jakabos Zsuzsanna állt rajtkőre a női 200 méteres pillangó döntőjében. A tét az volt, hogy közülük melyik kettő jut ki a világbajnokságra. Féltávnál még Hosszú vezetett, de az utolsó hosszon Kapás és Szilágyi is jobban hajrázott, így előbbi lett az országos bajnok, míg utóbbi ezüstéremnek örülhetett. 
 
A férfiaknál minden szem Milák Kristófra, Kenderesi Tamásra és Cseh Lászlóra szegeződött. Nagy izgalmakat azonban ez a döntő nem hozott, Milák végig vezetve a világ idei legjobb idejével szerezte meg az aranyérmet, Kenderesi a végén ugyan zárkózott, de ez kevésnek bizonyult, Cseh pedig végül csak negyedikként zárt, Biczó Bencéé lett a bronz. 
 
Női 50 méteres gyorsúszásban az alapvetően uszonyos úszó Senánszky Petra szerezte meg az első helyet, a második Molnár Flóra lett. Férfiaknál ugyanezen a távon Lobanovszkij Maxim világranglista második idővel végzett az élen Németh Nándor előtt, így ők ketten lesznek ott a világbajnokságon.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ