Cropped landscape
Sport
Hosszú és Cseh is javított 200 méter vegyesen
2019-03-2821:21
A második nappal folytatódott az úszók országos bajnoksága Debrecenben. A 200 méter pillangóhoz hasonlóan 400 méter gyorson is lemaradt a vb-indulásról Hosszú, de 200 méteres vegyes úszásban nem talált legyőzőre a háromszoros olimpiai bajnok. 400 gyorson a nőknél Késely Ajna, a férfiaknál pedig Milák Kristóf lett a bajnok, míg férfi 200 méteres vegyes úszásban Cseh László diadalmaskodott. 
Férfi 400 méter gyorson féltávnál a kettes pályán úszó Márton Richárd haladt az élen, ezt követően viszont 300 méternél már Milák Kristóf fordult elsőként. Az utolsó 50 előtt Holló Balázs volt a leggyorsabb, de Milák jobban hajrázott és végül alig 5 tizeddel, de megelőzte Hollót.
 
A nők ugyanezen távján Hosszú Katinkának 200 méternél majdnem 1 másodperces hátránya volt Késely Ajna és Kapás Boglárka mögött. Ez a sorrend a végére is megmaradt. Ráadásul a győztes Késely és Kapás is megúszta az olimpiai A-szintet 400 méter gyorson.
 
A férfi 200 vegyes döntőjében Cseh László remekül rajtolt, viszont 50 méter után háton Bernek Péter felzárkózott rá, majd mellen Verrasztó Dávid is csatlakozott hozzájuk, így az utolsó ötven méter izgalmasan alakult, ám a végén Cseh László örülhetett az aranyéremnek.
 
Következett a női 200 vegyes döntője, ahol Hosszú Katinka rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a 29. magyar bajnoki címét. Ebben a számban a második Jakabos Zsuzsanna, míg a harmadik helyezett György Réka lett.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ