Cropped landscape
Külföld
Halálra gázolt sok embert egy kamion Guatemalában az autópályán
2019-03-2807:51
Halálra gázolt legkevesebb harminc embert egy kamion Guatemalában egy autópályán a sötétben.
A tűzoltóság szóvivője közölte, a baleset szerda éjjel történt a közép-amerikai ország nyugati részén, Solola államban. Cecilio Chacaj szerint az emberek valószínűleg egy másik balesetben elhunyt ember holtteste körül gyűltek össze, a kamionos pedig beléjük hajtott. "Úgy tűnik, nem vette észre az embereket az úton, és átgázolt rajtuk" - mondta.
    
A helyi hatóságok először 30 halálos áldozatról számoltak be, majd később módosították korábbi közlésüket. A legutóbbi hivatalos jelentések szerint a balesetben 18 ember - köztük 3 kiskorú - vesztette életét, és mintegy 20-an sérültek meg. Közülük egy személy szenvedett súlyos sérüléseket az eddigi információk szerint.
    
Helyi sajtójelentések arról számolnak be, hogy a kamion világítás nélkül közlekedett, és elképzelhető, hogy a sofőr ezért nem látta meg az embereket, akik egy másik baleset helyszínénél gyűltek össze.
    
A kamion sofőrje ellen körözést adott ki a helyi rendőrség. 
    
Jimmy Morales guatemalai elnök a közösségi hálón részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Hozzátette, mindent megtesznek, hogy segítséget nyújtsanak nekik.
    
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a guatemalai közúti közlekedés az egyik legveszélyesebbnek számít a világon. A közép-amerikai országban 2013-ban mintegy 1500 ember vesztette életét közlekedési balesetekben.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ