Cropped landscape
Sport
Győzelmével második az U17-es csapat
2019-03-2815:10
A magyar női U17-es labdarúgó-válogatott 4–0-ra megverte Grúziát az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörének harmadik fordulójában, ezzel Görögországot megelőzve a csoport második helyén végzett. 
Az első félidőben elsősorban Papp Luca lövései jelentettek veszélyt a grúzok kapujára, a szövetségi kapitány aztán a félidőben három játékost is cserélt.Az áttörést egy hátvéd, Bokor Blanka gólja hozta meg, aki bemutatkozó mérkőzésén, mint a csapat legfiatalabb játékosa iratkozott fel a góllövőlistára.
 
A folytatásban Papp Luca büntetőből, majd Czellér Dorottya távolról vette be Grúzia kapuját, így a győzelem fél órával a vége előtt már szinte eldőlt. Ez azonban még nem jelentette automatikusan a csoport második helyét, így tovább hajtottak a mieink. A 89. percben aztán Pápai Emőke is betalált, így alakult ki a magyar csapat számára előnyös eredmény.
 
Az elitkört tehát másodikként zárta a magyar női U17-es válogatott, amelynek tagjai közül többen ősztől már az idősebb korosztályban bizonyíthatnak.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ