Cropped landscape
Belföld
A magyar baloldal is megszavazta, hogy legalizálják az illegális migrációt
2019-03-2815:34
Ezzel a pszichológiai hadviseléssel akarnak megágyazni annak a most már e dokumentumban is nyíltan vallott célnak, hogy nemcsak a menekültek, de valamennyi migráns, tehát a gazdasági bevándorlók számára is meg kell teremteni a legális bevándorlás lehetőségét - mondta Szánthó Miklós az Origónak azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament a magyar baloldal támogatása mellett újabb bevándorláspárti dokumentumot fogadott el. Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a politikai korrektség jegyében újra érzékenyíteni akarják az európai társadalmat.
Az állásfoglalást a hírhedt LIBE-bizottság terjesztette elő, annak is a Magyarország folyamatos és alaptalan kritizálásában élen járó elnöke, a munkáspárti Claude Moraes brit képviselő - minderről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője beszélt az Origónak annak kapcsán, hogy egy, az Európai Parlament által újonnan elfogadott dokumentum lehetőséget ad az Afrikából érkezett illegális migránsok számára, hogy legalizálják a státuszukat Európában.

Ismét érzékenyíteni akarják az európai társadalmat 

A dokumentum több szempontból is rendkívül beszédes, 

sok mindent elárul a nyílt társadalom eszmeiségét képviselő EP-képviselők jó részéről, és egyben sok szempontból veszélyes is. 
Sok mindent elárul arról a habitusról, amely mindenféle kisebbség problémájával foglalkozik, csak a határainkon túl élő őshonos magyar kisebbségek ügyével nem: most az új nyelvi leleménnyel kreált „afroeurópaiak" védelme egy „égetően fontos" probléma, miközben az erdélyi vagy kárpátaljai magyarság helyzete érzékelhetően nem létezik az EP szemében - fogalmazott Szántó Miklós.

Az Alapjogokért Központ vezetője szerint veszélyes a dokumentum tartalma is egyben, hiszen a politikai korrektség jegyében újra érzékenyíteni akarja az európai társadalmat. 

Újabb és újabb kisebbségeket kreálnak, most ezt az eddigiekben nem ismert „afroeurópaiak" csoportját, és az előterjesztésből kiderül, hogy mi itt Európában "afrofóbok" vagyunk: és bármit is jelentsen ez, az EP szerint ez ellen tenni kell. 
Tehát a volt gyarmattartó birodalmak frusztrációját és bűntudatkultuszát akarják kivetíteni az egész EU-ra - mondta a szakember.

Mindenkit beengednének 

Ráadásul ezzel a pszichológiai hadviseléssel akarnak megágyazni annak a 

most már e dokumentumban is nyíltan vallott célnak, hogy nemcsak a menekültek, de valamennyi migráns, tehát a gazdasági bevándorlók számára is meg kell teremteni a legális bevándorlás lehetőségét 
- ahogy ezt az ENSZ migrációs paktuma is tartalmazza.

A konyakos meggy a habos torta tetején pedig az, hogy mindezt a magyar baloldali ellenzék tagjai is megszavazták az EP-ben - akik egyébként nem győzik kommunikálni idehaza, hogy senki se akarja itt erőltetni az egyébként nem is létező bevándorlást Európába 
- zárta szavait Szánthó Miklós.
Az Európai Parlament 2019. március 26-án elfogadta az afrikai származású európai emberek alapvető jogairól szóló határozatát. A szavazás során 535 képviselő igennel, 80 nemmel voksolt, 44-en tartózkodtak. A dokumentumot megszavazta Meszerics Tamás (ex-LMP), illetve Niedermüller Péter és Molnár Csaba, a Gyurcsány-párt, a DK két európai politikusa is.

Integrálnák az afrikai embereket

Az elfogadott dokumentumban felhívják az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki uniós keretet az afrikai származású emberek társadalmi beilleszkedését és integrációját támogató nemzeti stratégiák számára.

Ösztönzik továbbá az uniós intézményeket és a tagállamokat, hogy 

hivatalosan ismerjék el és hívják fel a figyelmet az afrikai származású emberek európai történeteire 
– beleértve a múltbeli és jelenkori igazságtalanságokat és emberiesség elleni bűncselekményeket, mint a rabszolgaság és a transzatlanti rabszolga-kereskedelem, vagy amelyeket az európai gyarmatosítás idején követtek el, ugyanakkor emlékezzenek meg az afrikai származású emberek hatalmas teljesítményeiről és pozitív hozzájárulásairól hivatalos elismerés formájában európai és nemzeti szinten, a rabszolgaság és a transzatlanti rabszolga-kereskedelem áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából, valamint a „Fekete Történelem Hónapja” létrehozása révén.

Kiemelt figyelem a migránsok problémáira

A dokumentum hangsúlyozza a civil társadalmi szervezetek fontos szerepét a fajgyűlölet és a megkülönböztetés elleni küzdelemben, és felhív az alulról szerveződő szervezetek pénzügyi támogatásának európai, nemzeti és helyi szinten történő növelésére; ezért felhívja a bizottságot, hogy 

jelenlegi finanszírozási programjaiban, valamint a következő többéves időszak vonatkozásában szenteljen kiemelt figyelmet az afrikai származású emberek problémáinak. 
A dokumentum felhívja a bizottságot arra is, hogy érintett szervezeti egységein belül hozzon létre egy kifejezetten az afrofóbiával kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó munkacsoportot; felhívja a bizottságot és a tagállamokat, hogy – figyelemmel a meglévő jogszabályokra és gyakorlatokra – biztosítsanak biztonságos és jogszerű legális lehetőségeket az unióba belépni kívánó migránsok, menekültek és menedékkérők számára.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ