Cropped landscape
Külföld
Ausztrália megmutatta, hogy a migráció megállítható
2019-03-2621:01
Ausztrália migrációs válsággal nézett szembe a 2000-es évek elején és a mostani évtized elején is, de a válságot sikeresen kezelte. Mark W. C. Higgie, a volt ausztrál miniszterelnök migrációs és határvédelmi főtanácsadója a Napi aktuálisban elmondta, hogy a szavazók azt akarták, hogy a kormány a problémát a határok biztonságának helyreállításával oldja meg.
Az ausztrál határvédelmi politikának több eleme van. Az első, hogy a haditengerészet számos Indonéziából érkező és a Karácsony-szigetek felé tartó hajót visszafordított. Ez biztonságos művelet volt, áldozatokat nem követelt - hangsúlyozta. Ez volt a kulcsmotívuma a megelőzésnek, ami arra irányult, hogy újabb csónakok már ne érkezzenek. A másik, hogy megteremtették a tengeren történő eljárást, illetve akik az intézkedések mellett Ausztráliába jutottak, azok nem korlátlan időre, hanem csak átmenetileg kaptak védett státuszt.
Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően 2013 óta nem érkeztek illegális migránsok a tengeren
- jelentette ki a tanácsadó.

Mark W. C. Higgie elmondta, hogy az ausztrálok mindig egy széleskörű bevándorlási politikát folytattak, de kulcsfontosságú korlátozásokkal.

Nagy jelentőséget tulajdonítottunk a korlátozásoknak, amik azt szolgálják, hogy az általunk kiválasztott migránsok alkalmazkodjanak hozzánk és megfelelően integrálódjanak a társadalmunkba, hogy fogadják el értékeinket és életstílusunkat - hangsúlyozta Tony Abbott miniszterelnök migrációs és határvédelmi főtanácsadója.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ