Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: Gyenge várkapitányok védik ma Európát
2019-03-2521:51
A Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján felszólalt többek között Václav Klaus és Nicolas Sarkozy is. Huth Gergely szerint, ha az ő idejükben történik a migrációs válság, ők egy huszáros mozdulattal megvédték volna a kontinenst. Az ECHO TV Sajtóklub című műsorában többek között erről a konferenciáról is beszélgettek a vendégek, Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, valamint Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa.
Migrációs konferencia volt Budapesten, a nemzetközi sajtó azonban nem kapta fel a fejét. Az a nemzetközi sajtó, aki, ha itthon megbotlik egy migráns és orra esik, akkor azonnal a rémes állapotokról írnak hosszú cikkeket – mondta Bayer Zsolt.

Huth Gergely Orbán Viktor felszólalásával kapcsolatban megjegyezte: a vendéglátó szerénységével fogalmazta meg gondolatait, a felszólalása egy elegáns felkérés volt arra, hogy „gyertek velünk”. 

Orbán Viktor európai formátumú politikusként ennek az egész mozgalomnak az élére állhatna és a saját politikai sikerét kovácsolhatná belőle, de ő nem ezt szeretné, hanem azt szeretné, ha egy erős blokk összeállna és megmentené Európát - tette hozzá a PestiSrácok.hu főszerkesztője.

Huth Gergely kiemelte: ezek az emberek, akik itt felszólaltak 10-20 éve Európa vezetői, meghatározó gondolkodói voltak, 

milyen szerencsétlen helyzet, hogy most, amikor ostromolják a várat, most vannak ilyen gyenge, alkalmatlan várkapitányok. 
Ha 10-20 évvel ezelőtt érkezik a probléma a nagy formátumú politikusok egy huszáros mozdulattal megvédték volna ezt a kontinenst - tette hozzá. 

Bencsik András arról beszélt, hogy ezzel a konferenciával nemcsak azt üzentük, hogy a migráció fontos, hanem az esemény valóban egy zászlóbontás volt. 
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ