Cover
Belföld
Orbán Balázs: Nem várható egységes európai álláspont a migráció kérdésében
2019-03-2521:16
Jelen pillanatban lehetetlennek látszik egységet kovácsolni az európai térségben a migráció kérdésében - ezt mondta Orbán Balázs az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint azokra a pontokra kell koncentrálni, amikben a különbségek tiszteletben tartása mellett egyet tudnak érteni a tagállamok, és mindenkinek az érdekeit szolgálják, ilyen a kontroll nélküli tömeges bevándorlás megszüntetése.
Orbán Balázs elmondta: Európa megosztott a migráció kérdésében. A nemzetállamokkal szemben a bevándorláspárti nyugat-európai tagállamok és az európai intézményrendszer áll, ők rá akarják erőltetni minden tagállamra a saját migrációs politikájukat.
Amikor a tagállamok ellenállásán megbukott ez a bevándorláspárti terv, akkor erre válaszul született az a politika, hogy a bevándorláspolitikához fűződő jogot el kell venni a tagállamoktól, hogy a bevándorláspárti terveket Európai Uniós szinten végre lehessen hajtani
-  emelte ki.
Orbán Balázs szerint a kontroll nélküli tömeges bevándorlás senkinek sem jó, függetlenül attól, hogy az adott ország a bevándorlásra, vagy családpolitikára építi politikáját.

Az államtitkár szerint a harmadik világból illegális migrációs csatornákon érkező emberek döntő többsége hosszú évek múltán sem jelenik meg a munkaerőpiacon, így  nem a gazdasági növekedéshez járulnak hozzá, hanem a szociális ellátórendszert terhelik.


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ