Cover
Külföld
Moszab Hasszán Juszef: A Hamász sötétséget hozott az életünkbe
2019-03-2520:28
A Migrációs Világkonferenciára érkezett Moszab Hasszán Juszef, aki interjút adott az ECHO TV Napi aktuális című műsorának is. A férfi a Hamász palesztin radikális szervezet egyik alapítójának fia, azonban ő úgy döntött, ott hagyja a terroristaszervezetet. Ezt követően Moszab Hasszán Juszef az izraeli titkosszolgálat korábbi beépített ügynöke volt a Hamászban. Úgy fogalmazott: a Hamász sötétséget hozott az életükbe.
Moszab Hasszán Juszef apja volt a Hámász terroristaszervezet egyik alapítótagja. "Ebben nőttem fel, ebben szocializálódtam és ezt a fajta mentalitást örököltem már gyerekkoromtól kezdve" - mondta. 

A Hamász egy nagyon erőszakos szervezet, nagyon sok ember haláláért felelnek, ez az életünkbe sötétséget hozott, akár mint család, akár mint nép és az egész világba. Nem is kell az a hosszú lista az okokról, miért hagy ott valaki egy ilyen sötét valóságot - így beszélt kiválásának okairól Moszab Hasszán Juszef. 

Döntöttem, kiléptem, itt vagyok.
Hozzátette, mikor kilépett apja kitagadta, de elfogadta apja döntését és így boldog. 

A Hamászról úgy beszélt: a hatalmát a kard és az erőszak által szerezte meg. Eszköztáruk pedig a korrupció és az erőszak, ha meg is nyernék a választást, az nem biztos, hogy demokratikus úton történne. 
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ