Cover
Belföld
Heti terror: Megmarad a terrorfenyegetettség
2019-03-2521:00
Születtek megoldási javaslatok, például az, hogy nem ide kell integrálni a problémát, hanem helyben kell megoldani azt - ezt mondta az ECHO TV Heti terror című műsorában Földi László a hétvégi migrációs konferencia kapcsán. A biztonságpolitikai szakértő szerint az elkövetkezendő évtizedekben Európának nagyon komoly belső feszültséget fog jelenteni a migráció, folyamatos terrorral kell számolni a kontinensen.
Földi László kiemelte: Európa és Észak-Amerika a fogyasztói társadalomra épül, ezért újabb fogyasztói tömegre van szükség. Európa elöregedik, az idős emberek pedig már nem számítanak komoly fogyasztónak. Ezért mesterségesen is fenn akarják tartani a migráció folyamatát, azaz Európa és Észak-Amerika feltöltését egy potenciális fogyasztói réteggel.
Ez okozza azt, hogy be kell integrálni olyan embereket, akik fogyasztani akarnak majd. Ha dolgoznak, akkor ezt meg is tehetik, de mi van akkor, ha nem dolgoznak? Akkor az államnak kell őket segélyekkel ellátni
- tette hozzá.

A szakértő szerint a migráció ügye nem csak szociális kérdés, hanem biztonságpolitikai kihívás is. Mint mondta: Közép-Afrikában vagy a Közel-Keleten gyakorlatilag rendszeresekké váltak a merényletek, főleg azért, mert a nyugati típusú logikát és civilizációt elutasítják azok, akik a saríát akarják megvalósítani. 
Ezek az emberek idejönnek. Ha a saját világukban elutasítják azt a formát, ami Európát jellemzi, akkor miért tűrnék el Európában ugyanezt?
- fogalmazott.
Georg Spöttle elmondta: Európának egyre nagyobb összegeket kell a migrációs válságra fordítania, a bejövők 90%-a pedig analfabéta, ezért nem fognak tudni integrálódni, belépni a befogadó ország munkaerőpiacára.

Kiemelte: Németországban 2015-ben 25 milliárd euróba került a migráció, idén 55,5 milliárd eurót kell erre a célra fordítani. Ugyanennyi támogatást kapnak a különböző minisztériumok is az országban, így már szinte ugyanakkora összeget fordítanak a migránsokra, mint a német állampolgárokra. 

Olyan összegekről beszélünk, amelyek soha nem fognak megtérülni. Ez a pénz valamikor el fog fogyni
- tette hozzá.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ