Cropped landscape
Sport
Éremért utazik a magyar csapat az Európa Kupa hatos döntőjére - interjúval
2019-03-2514:17
Nagy csatára számít Bíró Attila szövetségi kapitány a görögök elleni negyeddöntőben. A magyar női vízilabda-válogatott az Európa Kupa hatos döntőjében játszik a hétvégén, Torinóban.  
A tavalyi év talán legjobb európai csapatával játszik a négy közé jutásért Torinóban a magyar női vízilabda-válogatott. A görögök 2018-ban az Eb-n a második helyen végeztek, az Európa Kupát viszont megnyerték. Bíró Attila elárulta, hogy miként lehetne mégis megverni a helléneket.
Nagyon fegyelmezett és nagyon visszafogott játékkal és azt kell mondjam, a spanyolok mellett talán a görögöknek van a két legjobb centerük, úgyhogy az ő semlegesítésük lesz a legeslegfontosabb
- nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány az Echo Televíziónak.
 
Bár a világligadöntőnek házigazdaként automatikus résztvevője a magyar együttes, Torinóba se csak kísérletezni megy Bíró Attila együttese.
Természetesen visszafelé haladva a vb a legfontosabb, világliga döntő és ez a harmadik a sorban. Ettől függetlenül nem kísérletezni megyünk, nem gyakorolni, hanem szeretnénk érmet hozni és a legjobb eredményt elérni
- fogalmazott a szövetségi kapitány. 
 
Az Európa Kupa hatos döntőjét a hétvégén Torinóban rendezik. A görögök legyőzése esetén az elődöntőben Oroszország lesz a mieink ellenfele.
Kalapos Mihály arról is kérdezte a szövetségi kapitányt, hogy szakmailag mennyire volt hasznos, hogy a válogatott edzőmérkőzést játszott az UTE serdülő fiúcsapatával és hogy kell-e egyéni képzést is tartania Bíró Attilának a válogatott játékosokkal. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ