Cropped landscape
Belföld
Ez a könyv nagy botrányt fog kavarni
2019-03-2209:11
Bemutatták Schmidt Mária Új világ született 1918-1923 című könyvét a Terror Háza Múzeumban. Az intézmény főigazgatója az első világháborút és annak következményeit tárja fel a műben. Schmidt Mária a vizsgált időszakkal kapcsolatban elmondta: a magyaroknak száz éve ment el azzal, hogy utópisztikus világnézetekkel próbálták meggyőzni őket. 
Történelmi amnézia jellemzi hazánkat, amikor az első világháború és annak következményei kerülnek terítékre - mondta Frank Füredi szociológus professzor Schmidt Mária új, ezt az időszakot taglaló könyvének bemutatóján. Szerinte ez a könyv nagy botrányt fog kavarni .
Frank Füredi: Az az igazi történelem, ami egy kis botrányt csinál néha az emberekben
Schmidt Mária leszögezte, hogy a magyaroknak száz éve ment el azzal, hogy egy-egy utópisztikus ideológiát akartak rájuk kényszeríteni. Szerinte ez tapasztalható ma is, hiszen az antant hatalmak működéséhez hasonlítható az unió működése. 
 
A könyv létrejöttét hasonló mértékű kutatómunka előzte meg, mint a Várkert Bazárban található első világháborús kiállítást. Ezt mutatja az is, hogy a műben az ott készült fotókat használták illusztrációként. 

A teljes összeállítás: 
ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ