Cropped landscape
Belföld
Együttműködési megállapodás született a ferihegyi zajcsökkentésről
2019-03-2212:51
Együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a főpolgármesteri hivatal a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről. 
A főpolgármesteri hivatal pénteken juttatta el az MTI-hez a megállapodás szövegét. E szerint Palkovics László miniszter és Tarlós István főpolgármester egyetért abban, hogy intézkedéseik célja az éjszakai zajártalmak csökkentése és az életminőség javítása a repülés által érintettek körében. 
    
A tárca és a hivatal támogatja a légiközlekedési zajterhelésre vonatkozó szabályok szigorítását, hogy a mélyalvási időszakban a repülések megszüntethetők legyenek Budapest felett, valamint a hátszeles leszállásokra vonatkozó 5 csomós korlátozás felülvizsgálatát. Szintén egyetértenek abban, hogy szükséges a repülési engedély megsértőire kivethető szankcionálás lehetőségének felülvizsgálata, valamint a repülőtér üzemeltetőjétől független, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) általi zajszintmérés. 
    
Abban is egyetértettek, hogy a témában felvetődő kérdéseket egy légiközlekedési munkacsoporton belül kell megvitatni, a KTI koordinálásával pedig felvilágosító, tájékoztató tevékenységre van szükség. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ