Cover
Belföld
Dömötör Csaba: A Néppártban zajló vita csak látszólag szól a Fideszről
2019-03-2219:57
Nincs egyetértés sem Európában, sem a Néppártban a Fidesz felfüggesztésével kapcsolatban. Dömötör Csaba az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a felek megállapodtak abban, hogy a Fidesz önként felfüggeszti tagságát és feláll az úgynevezett Bölcsek Tanácsa. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tisztázta a felfüggesztés körülményeit, miszerint: ez a pártban viselt tisztségekre, testületekben való részvételre vonatkozik. 
A felek megállapodtak abban, hogy a Fidesz önként felfüggeszti tagságát és feláll egy úgynevezett Bölcsek Tanácsa – jelentette ki Dömötör Csaba a Fidesz néppárti felfüggesztésével kapcsolatosan. 
 
Hozzátette, az az igazán fontos, hogy mi vezetett el ehhez a vitához. Az Európai Néppárt egy sokszínű politikai közösség, amely az 1970-es évektől kezdve létezik. A párton mindig is voltak nézetkülönbségek, amelyeket a magyar kormány tájékoztatási kampánya ismét felszínre hozott. Azok a pártok szerették volna a Fidesz kizárását, akik támogatják a kötelező betelepítése kvótát - magyarázta a parlamenti államtitkár. 

Dömötör Csaba beszélt a felfüggesztés körülményeiről is, hiszen ott is ellentétes információk kerültek napvilágra. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tisztázta: "Ez pártügy. Gyakorlatilag ez a pártban viselt tisztségekre, testületekben való részvételre vonatkozik."
Dömötör Csaba kérdésre elmondta, ugyan nem volt jelen, de úgy tudja óriási vita volt. 

Látszólag a Fidesz van a vita középpontjában, de gyakorlatilag a jövőbeli Európai Néppárt politikai irányultságáról zajlik ez a vita. Európa jövőjéről, identitásáról
- emelte ki. Hozzátette, a májusi Európai Parlamenti választás mindenképp tiszta vizet önt majd a pohárba. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ