Cropped landscape
Belföld
Budapestre jöhet Donald Trump
2019-03-2212:47
Donald Trump Budapestre látogathat a közeljövőben David B. Cornstein amerikai nagykövet szerint.
A kétoldalú Védelmi Együttműködési Megállapodás elfogadása után tart lehetségesnek egy amerikai-magyar csúcstalálkozót a budapesti amerikai nagykövet.

David Cornstein felidézte, hogy a dokumentum már a magyar parlament illetve az amerikai törvényhozás előtt van, de még ratifikálni kell.

Ezután belekezd a látogatás megszervezésébe – mondta az amerikai nagykövet az Infórádiónak adott exklúzív interjújában.

Cornstein kiemelte, hogy nagyon elégedettek Magyarország védelmi kiadásaival a NATO-n belül és nem lennének meglepve, ha már a kitűzött 2024-es időpont előtt elérné Magyarország a 2%-os célt bruttó hazai termékhez mérve. A nagykövet kiemelte, hogy nagyon elégedett volt Szijjártó Péter külügyminiszter washingtoni látogatásával, amelynek során megbeszéléseket folytattak Wess Mitchell-lel, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekben illetékes helyettes államtitkárával, valamint az amerikai és a magyar hadsereg néhány képviselőjével.
„Sikerült elsimítanunk az összes kérdéses pontot. Jelenleg az amerikai kormány és a magyar parlament előtt van a dokumentum, a törvényhozás védelmi bizottsága vizsgálja felül. Ha ezzel végzett, a parlament elé terjeszti. Reményeink szerint a teljes testület elfogadja a dokumentumot, és végezetül tartunk majd egy szép ceremóniát, amelyen aláírjuk a megállapodást.” – mondta az amerikai nagykövet.

Mandiner
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ