Cropped landscape
Belföld
A bővülő e-egészségügyi rendszerrel gyorsabb és hatékonyabb lehet a betegellátás
2019-03-2207:43
Az egészségügyi ellátás hatékonyságát és a betegek érdekeit is szolgálja, hogy a közszolgáltatók után a magánszolgáltatók felcsatlakozása is megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisához – hívta fel rá a figyelmet Horváth Ildkikó egészségügyért felelős államtitkár az ECHO TV Jó reggelt című műsorának pénteki adásában.
A közellátásban résztvevő szereplők mindegyike részt vesz már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben és tavaly 500 millió adatot forgalmaztak. A héten Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője bejelentette az Emberi Erőforrás Operatív Programból 23 milliárd forint áll rendelkezésre a már működő szolgáltatási tér adatbázisainak tovább bővítésére.

Horváth Ildikó kiemelte, most kapcsolódik be az Országos Vérellátó Szolgálat, bekapcsolódott már a mentőszolgálat, ezen kívül új fejlesztés, hogy megkezdődik a mobil applikációk hozzácsatolása a rendszerhez.

Tóth Kriszta műsorvezető felvetésére, hogy miért jó a rendszer a betegeknek, az államtitkár elmondta, ebben a térben könnyen elérhetően a már meglévő betegadatok. Példaként hozta fel a mentőszolgálat csatlakozását, ugyanis az adatrögzítés révén mire a mentőautó beér a kórházban már tudni fogják, hogy a páciens milyen állapotban van.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ