Cropped landscape
Belföld
Fidesz-KDNP: A házfelújításon kívül még mit és mennyit kért Ujhelyi István a vállalkozóktól?
2019-03-2012:05
A kormánypártok felszólítják Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselőt, aki előkelő helyen szerepel a párt EP- választási listáján , hogy haladéktalanul adjon választ a háza felújításával összefüggésben felmerülő kérdésekre.
Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán Budapesten újságíróknak azt mondta: 

újabb korrupciós botrány szálai bontakoznak ki a szocialisták háza táján. 
A politikus a kormánypártok véleményét tolmácsolva kifejtette: a szegedi botrányból már ismert Szeviép építőipari vállalat vezére azt vallotta, hogy mintegy 30-40 millió forint értékben újították fel Ujhelyi István házát. Cserébe a szocialista politikus - aki a szocialista kormányzás alatt az önkormányzati és településfejlesztési minisztérium, és a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára is volt - azt ígérte, hogy búsás megrendeléshez juttatja a céget. 
    
A Fidesz és a KDNP választ vár, hogy a házfelújításon kívül még mit és mennyit kért Ujhelyi István a vállalkozóktól, pontosan hány tízmillió forintos házfelújítást végzett nála a Szeviép. Arra is kíváncsiak, hogy a házfelújítás mellett kapott-e mást is a cégtől, hány vállalkozóval, vagy céggel volt még hasonló megállapodása, tőlük mit és mennyit kapott, illetve kik azok a szocialista politikusok, akik részesei voltak még ezeknek a bizniszeknek? 
    
Kezdetektől erős a gyanú, hogy a 11 milliárdot lenyelő Szeviép Botka László és Ujhelyi István hathatós közreműködésével központi szerepet játszhatott akár az MSZP finanszírozásában - jegyezte meg Nacsa Lőrinc, aki szerint a szocialista politikusnak válaszolnia kell a feltett kérdésekre. 
    
A kormánypárti politikus kérdésre azt mondta: 

nagyon fontos, hogy Ujhelyi István először tisztázza magát ezekben a kérdésekben, és ha bármi beigazolódik abból, amit a Szeviép-es vállalkozók állítottak, az MSZP-t terheli a felelősség, hogy mit kezd az EP-választási listájával. 
Ujhelyi tagad

Tagadja Ujhelyi István, hogy a Szeviépnek köze van a háza felújításához. A szocialista európai parlamenti képviselő korábban Facebook-oldalán azt írta: nincs köze a Szeviép felemelkedéséhez vagy bukásához. A politikus az ECHO TV kérdésére csak erre a bejegyzésre hivatkozott.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ