Cropped landscape
Gazdaság
Mindenki a saját adóbevallásáért felel
2019-03-2008:24
A NAV mindig hibátlan bevallást csinál, legfeljebb hiányost, ezért érdemes mindenkinek átnéznie a sajátját, ez főleg azoknak ajánlott, akiknek valamilyen kedvezményre van jogosultságuk, legyen az akár családi kedvezmény, az első házasok kedvezménye, vagy a személyi kedvezmény – hívta fel rá a figyelmet Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője az ECHO TV Jó reggelt című műsorának szerdai adásában. 
A NAV internetes oldalán minden fontos információ megtalálható a bevallásról és az adókedvezményekről is. A ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 18-a után a bevallási tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapu nyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is. 

Kiss Péter András felhívta rá a figyelmet, hogy előző évi fizetési összesítőt a munkavállalók legkésőbb január 31-ig megkapják a munkáltatótól. Ez össze kell hasonlítani a tervezettel és ha minden rendben van, akkor munkavállalói körnek 

a bevallási tervezetből május 20-án automatikusan bevallása lesz, vagyis nem kell tenni semmit. 
A NAV-szóvivő fontos alapvetésnek nevezte, hogy mindenki a saját adóbevallásáért felel, ezért kell mindig átnézni.

Kiss Péter András közlése szerint a NAV idén 5,6 millió tervezetet készített, ezek elérhetőek elektronikusan, azok számára, akiknek van ügyfélkapus regisztrációjuk.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ