Cropped landscape
Belföld
Dömötör Csaba: A brüsszeli tervek elszakadtak az állampolgárok akaratától
2019-03-1910:10
Cáfolta kedden napirend előtt az Országgyűlésben Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének azon szavait Dömötör Csaba államtitkár, miszerint hazugság az, hogy bárkinek is lennének bevándorláspárti tervei az Európai Unióban.
Varju László szerint nem igaz, hogy a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők politikai küzdelméről szól az európai parlamenti választás kampánya. Az ellenzéki képviselő kedden a parlamentben leszögezte, nincs Soros-terv Európa muzulmán tömeggel való elárasztására sem. 

A DK képviselője állítja, az EP-kampány az Európa-jövőpárti és az Európa-ellenes erők között folyik. 

Magyarország marad Európában, mert tetszik, vagy nem teszik, mi vagyunk a többség – jelentette ki Varju László 
„Mi vagyunk a többség” – jelentette ki Varju László
Válaszában Dömötör Csaba felhívta az ellenzéki politikus figyelmét a választási eredményekre, ami ellentmond annak, hogy az ellenzéki tábor lenne többségben. 

A kormánypárti képviselő szerint 

az a párt hangoztatja az Európa-barátságot, amely március 15-én azzal a Jobbikkal „parádézott”, amely korábban hevesen követelte az EU-ból való kilépést. 
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy rossz folyamatnak nevezte azt, hogy egyre nagyobb szakadék a brüsszeli elit és az európai emberek akarata között. Példaként hozta fel, hogy az Eurobarométer felmérése szerint az európai emberek 50 százaléka gondolja úgy, hogy a migráció a legfontosabb probléma, ennek ellenére a brüsszeli elit továbbra is erőlteti a bevándorlást ösztönző terveit. 

Dömötör Csaba Varju Lászlónak kiemelte, 
  • a betelepítési kvótát nem vették le a napirendről 
  • az Európai Parlament megszavazta a migránsvízumot 
  • a migránskártyák rendszere már működik 
  • követelik, hogy legyenek afrikai kísérleti projectek 
  • több pénzt akarnak adni a bevándorláspárti politikai aktivista csoportoknak 
  • az uniós pénzek kifizetését ahhoz, is kötnék, ki fogad be bevándorlókat, és ki nem. 

Az államtitkár közlése szerint az európai egyesült államok létrehozása – amit támogat a DK – rendkívül hátrányos lenne hazánkra nézve, mert rengeteg jogkört vennének el az országtól. 

A teljes parlamenti felszólalás: 
Nettó hazugság, hogy a kormány hatékony védelmet nyújt a bevándorlás ellen. Ezt már Ander Balázs jobbikos képviselő jelentette ki felszólalásában. A politikus szerint a kormány döntései miatt keresztény gyökerű magyar fiatalok árasztják el Nyugat-Európát, és kelet-európai bevándorlók jönnek a helyükre. 


Ander Balázs felszólalása megmutatja a Jobbik identitásválságát 
- reagált a vádakra Dömötör Csaba. Az államtitkár azt kérdezte, hogy ha az egykor radikális párt szerint probléma a bevándorlás, akkor miért fúrták végig a migránskvótákról szóló népszavazást. 


Ha azt próbálja bebizonyítani, hogy a kormány nem tett semmit, akkor ez egy elég reménytelen kísérlet. Ez a kormány állította fel a határzárat, amit önök támadtak, a jogi határzárról is ez a kormány döntött, és minden lehetséges eszközzel fellép az ellen, hogy külföldről pénzelt aktivistacsoportok egyébként segítsék a bevándorlást és ezzel párhuzamosan minden létező bevándorlást támogató brüsszeli javaslat ellen fellépünk 
– emelte ki a kormánypárti politikus.
 
A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: a Jobbik azzal a DK-val működik együtt, amelyik az európai parlamentben megszavazza a migránsok kvóta szerinti elosztását és a migránsvízumot is. Hozzátette: egy olyan helyzetben, amikor 7-8 bevándorlást támogató javaslat van napirenden az unióban, minden párt támogatására szükség lenne, akik ellenzik az illegális migrációt.

KDNP: Szabad nemzetek szövetségében gondolkodunk
 
Harrach Péter (KDNP) elmondta: nem európai egyesült államokban, hanem szabad nemzetek szövetségében gondolkodnak, és ez megfelel a történelmi hagyományainknak is. 
    
Kifejtette: Magyarország történelme során sokszor birodalmak kiszolgáltatottja volt, ami a nemzeti függetlenség iránti vágyat még inkább növelte. Az EU tagállamaként függetlenségünk egyes elemeit közösen gyakoroljuk, de nem mondtunk le róluk, és különösen nem mondunk le a megmaradt elemekről - mutatott rá. 
    
Harrach Péter hangsúlyozta: a nemzeti függetlenség része a nemzeti egység, és reméli, hogy a kampányok elmúltával fontos kérdésekben meg tudják valósítani a nemzeti egységet. 
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: 

a kormány feladata az ország függetlenségének megvédése, és ha nem ilyen a kormány, nem védi meg a nemzeti függetlenséget, hanem jogköröket akar átadni másoknak, az nem valódi kormány, hanem helytartó. 
Közölte: várja, hogy az EU döntéshozói - Ferenc Józsefhez hasonlóan - mikor jutnak el a fenyegetéstől, megtorlástól a kiegyezésig, és mikor ismerik fel, hogy a közép-európaiak is egyenrangú és egyelő szabadságú nemzetek, amelyekről kellő tisztelettel kell beszélni.
 
Fidesz: Magyarország nem hajtja végre a migrációs csomagot
 
Böröcz László (Fidesz) kijelentette: Magyarország semmilyen formában nem hajlandó végrehajtani az ENSZ globális migrációs csomagját. 
    
Emlékeztetett: 

egy nyilvánosságra került dokumentum alapján az Európai Bizottság jogi szolgálata azon dolgozik, hogy elérje a migrációs csomag kötelezővé tételét minden uniós tagállam számára. Brüsszelben vannak pártfogói és végrehajtói a csomagnak.
Úgy látja, azért veszélyes a bizottság törekvése, mert ha kötelező lenne a csomag, a migránsoknak ugyanolyan szolgáltatásokat kellene nyújtani, mint az adófizető, jogszerűen itt élő embereknek, és ez ösztönözné a bevándorlást. A csata nem ért véget, hanem új csata kezdődött a bevándorlási tervekkel szemben - vélekedett. 
    
Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára azt mondta:a migrációs problémahalmaz 2015-ben indult el, és az embercsempészek és a jogvédőknek nevezett politikai NGO-k bizarr koalíciója alakult meg a bevándorlás levezénylésére. Nagyon tudatos és menedzselt folyamat volt ez, ezt mutatta a kvótakérdés felmerülése is - fogalmazott. 
    
Közölte: 

ami a migrációs csomaggal kapcsolatban történik, a lopakodó jogalkotás tipikus példája.
De nemcsak Brüsszelből nehezedik nyomás a kormányra, hanem a parlamentben is bizarr koalíció alakult e tekintetben - magyarázta.

ECHO TV - A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ