Cropped landscape
Belföld
Juhász Péter megint visszatért
2019-03-1706:36
Juhász Péter ismét visszatért a politikába, ezúttal influenszerként – de továbbra is pénzküldésre buzdít - írja a Demokrata
A bukott politikus legutóbb októberben tért vissza, akkor gigatüntetést szeretett volna szervezni, de egy hét múltán belátta, nincs rájuk szükség. Most, legújabb visszatérése alkalmával is videóüzenetben jelentette be a nagy hírt.
Jövök már, jövök már! Helló!
– mondja a képbe beúszó kokárdás Juhász, mintha bárkinek is hiányzott volna. Az egykori fütyülő aztán bele is kezd a mondókájába. 
 
„Szevasz! Gondoltam, hogy így most, hogy mondjam, nosztalgikus hangulatba kerültem, illetve van mit mondanom neked március 15-én. És ezért gondoltam, hogy most szólok hozzád pár szót. Ígérem, hogy nem hosszan és nem túl sokat, de hadd térjek ki egyből arra, amit itt írtam neked, hogy influenszer leszek” – hangzik a rémisztő felvezetés.
8 éve, az első március 15-i Milla tüntetésen sok tízezren voltunk, nagyjából azzal kezdődött a politikai pályám. Később létrejött az Együtt, majd közel egy éve 153 millió forintot adtatok össze, hogy ne a családunk fizesse meg a hithű és becsületes politizálásunk árát. Erre a vonatra szállok most fel ismét egy időre. Influencer leszek!
– ezt írta Juhász Péter a videója mellé. A jó hír, hogy (egyelőre) csak négy percnyi influenszerkedésre készül az Együtt nevű párt egykori vezére, amely formáció a 2018-as országgyűlési választásokon nem érte el az egy százalékos támogatottságot sem.
Influenszer leszek. Nem hosszú időre, arra a négy percre, amíg ezt a videót nézed. Ugyanis szeretném, hogyha hatással lennék rád
– mondja hatperces videójáról Juhász, aki az elmúlt évből egy valamit tud kiemelni, amire büszke lehet: hogy felkerült egy filmplakát aljára mint támogató. A filmet a 444.hu készítette – tájékoztatásuk szerint „közösségi finanszírozásból”. Juhász Péter mostani videójában a film apropóján a 444.hu támogatására szólít fel. Mint ismeretes, ez az oldal titulálta nemrég a magyar olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót, Liu Shaolin Sándort kínai vendégmunkásnak. A Ferencváros közleményben tiltakozott a sportolóját ért kirekesztő támadás miatt. 
 
A 444.hu részére történő adománygyűjtési felhívása után épp arra tért volna ki, a politikában kikre lenne érdemes pénzt áldoznia a videó nézőinek, amikor lábára pillantva egyszer csak kijelenti:
Ha egy cica fölugrik rám, az azér van, én ma ezzel tudom elfoglalni magam. És ha egy kisgyerek beleszól az életünkbe, az meg azér’ van, mer’ mi vagyunk ma itthon hárman, most hogy már ezt is megtettem
– hangzik a zavaros magyarázkodás a bukott politikus szájából. Ezután Baranyi Krisztina támogatására buzdít, és egyúttal belerúg a szocikba is:
Baranyi Kriszta a Millából indult és az Együtt politikusa lett. A IX. kerületben polgármesterként fog indulni az önkormányzati választásokon. Azt is megsúgom neked, hogy én arra a főpolgármesterre fogok szavazni, aki Baranyi Krisztához ragaszkodik polgármesterként a IX. kerületben, aki nem hagyja, hogy az MSZP kicsinálja, aki elismeri azt a munkát, amit az elmúlt négy évben a kerületért folytatott.
Juhász Pétert később megkarmolja a macskája, de azt azért ennek ellenére elmondja, szerinte a szocik lepaktáltak a Fidesszel. A cicaharc után visszatérve a pénzkéréshez Juhász nagy összegek adományozására szólít fel: 
Arra kérlek, hogy támogasd őket. Nagy összeget írj a támogatási összeghez, mert hidd el, hogy kevesen lesznek, akik egyébként pénzt áldoznak az ilyen típusú munkára. Minél nagyobb összeget, kérlek, hogy írj be. Én is ezt fogom tenni. A 444.hu-t már támogattam, Baranyi Krisztát most fogom támogatni én magam is.
Pénz helyett a videó megosztása vagy mások meggyőzése a támogatásról is megfelelő alternatíva Juhász Péter számára, aki a videó után közlése szerint pelenkázni indul: 
Most el kell hogy búcsúzzak, mert pelenkázni kell. Hogyha te is csak ilyeneket csinálsz, és közügyekkel kevésbé foglalkozol, akkor kutya kötelességed, hogy legalább pénzzel támogasd azokat, akik érted is dolgoznak.
Demokrata/Facebook
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ