Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub 2.0: Udvariassági ultimátum Webertől
2019-03-1406:02
Manfred Weber mindenhol keményen beszél, de éppen nem azzal, akivel találkozik - ezt mondta Szabó Gergő az ECHO TV Sajtóklub 2.0 című műsorában a Néppárt frakcióvezetőjének magyarországi látogatása kapcsán. A PestiSrácok újságírója szerint Weber egy puha embernek tűnik, nem olyannak, mint aki majd az egész Európai Néppártot és az európai jobboldalt vezeti. Mint mondta: egy idő után fel kell tenni a kérdést, hogy Magyarország tényleg ehhez a Néppárthoz akar-e tartozni.
Falusi Vajk, a 888 publicistája szerint Weber látogatásából az látszik, hogy a Néppárton belül a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes pártok között húzódik egy törésvonal. A bevándorlást támogató pártok a leghangosabbak a Fidesz kizárásával kapcsolatban, ők a korlátlan migrációt akarják ösztönözni.
Ők mindenféle kritériumokat szabnak nekünk, ebben az esetben a legfontosabb, hogy mi is elmondjuk, hogy mi az, amiből semmiképpen sem lehet engedni. Ilyen a migráció megállítása, a keresztény kultúra védelme, a határok ellenőrzése
- tette hozzá.
Dezse Balázs kiemelte: az Európai Néppárt egy konzervatív pártnak indult, most mégis úgy látszik, hogy a liberális baloldali Európai Uniónak szeretne inkább megfelelni. A PestiSárcok újságírója szerint az is érdekes, hogy Manfred Weber látogatása alkalmával az első útja a CEU-hoz, egy Soros György által alapított egyetemhez vezetett.

A Fidesz kizárását kezdeményező törpepártok kapcsán elmondta: megint van egy hangos kisebbség, aki magát a többségnek gondolja, ilyen a magyar ellenzék is.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ