Cropped landscape
Belföld
Polt Péter indítványozta a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését
2019-03-1309:01
Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben - tudatta a Legfőbb Ügyészség szerdán közleményben az MTI-vel.

A választás rendje elleni bűntett miatt folyó nyomozás során felmerült megalapozott gyanú lényege szerint Farkas Gergely a 2018-as országgyűlési választást megelőzően - a Jobbik Bács-Kiskun megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként - az LMP jelöltjének egy vele folytatott beszélgetés során felajánlotta, hogy ha visszalép a választástól, kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forint költséget. Az ajánlatot az LMP-s jelölt visszautasította. 
    
Farkas Gergely cselekménye az ügyészség szerint választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas, ezért indokolt a képviselő gyanúsítottként történő kihallgatása, ami mentelmi jogának felfüggesztése után lehetséges. 
    
A legfőbb ügyész a választás rendje elleni bűntett miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként az Országgyűlés elnökénél Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta - közölte a Legfőbb Ügyészség.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ