Cropped landscape
Külföld
Negyedik feltételt is támaszthat a Néppárt a Fidesznek
2019-03-1320:37
Szerdán este kezdődött a Néppárt zárt frakcióülése, aminek egyik fő napirendi pontja a Fidesz tagsága lesz. Zöldhegyi Katalin, az ECHO TV brüsszeli tudósítója a Napi aktuálisban elmondta, hogy jelenleg annyi tudható, hogy egy rendkívül hosszú ülés lesz, ami legalább este 10-ig is tart. Annyi biztos, hogy Weber a továbbiakban is fenntartja a három pontos követelését, aminek teljesítéséhez a március 20-ai választmányi ülés dátumát jelölte ki. Az ECHO TV információi szerint a Néppárt egy újabb ponttal állhat elő, ami szerint a magyar kormánynak a jövőben el kell fogadnia az Európai Bíróság döntéseit.
Az Európai Parlament ismét migrációt ösztönző intézkedést szavazott meg, aminek érdekessége, hogy a megemelt összeg mindössze öt százalékát fordítják arra, hogy a migrációs problémát a kiinduló országokban orvosolják. A szavazás után Gál Kinga nyilatkozott az ECHO TV-nek.

Gál Kinga: Az Európai Néppárt több pénzt akar a migránsok betelepítésére

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerint ez egy bevándorláspárti javaslat, ami elősegíti a bevándorlást. Azok az országok kapnak nagyobb pénzt, ahol szolidaritási alapon átvesznek bevándorlókat. Ez a relokáció, ami helyett arra kéne több pénzt fektetni, hogy ne legyen okuk elindulni Európába - jelentette ki Gál Kinga. Emlékeztetett: a migránsok 80 százaléka illegális bevándorló.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ