Cropped landscape
Külföld
Menekülnek a német családok a városokból
2019-03-1317:14
A migránsok és a magas ingatlanárak miatt a német családok egyre nagyobb számban költöznek vidékre, míg a nagyvárosokban egyre nagyobb arányban élnek migránsok és szingli németek  írja a 888.
Az Institut der deutschen Wirtschaft (IW) felmérése alapján a Die Welt arról ír, hogy egyre több német család költözik ki a városokból vidékre, ugyanakkor a legtöbb nagyváros népességszáma mégis növekszik a sok bevándorló miatt, mindössze tíz nagyobb város volt, ahol csökkent a lakosság.

Ha a statisztikákat kicsit finomítjuk, az IW kutatásából az látszik, hogy mindössze 14 olyan nagyváros volt Németországban, ahol a német állampolgárok száma növekedett 2017-ben, viszont a 71 nagyváros közül csak Bremerhavenben csökkent a külföldiek száma.

Az IW szerint egyes városokban már-már történelmi mértékű a lakosság kicserélődése: Berlinben 1,4, Münchenben és Hamburgban a város lakosságához viszonyítva 1,1 százaléknyi külföldi költözött be, miközben a német családok hasonló arányban költöztek ki, csak 2017-ben.

A kiköltözéseket a cikk elsősorban a magas és egyre növekvő ingatlanárakkal magyarázza, illetve azzal, hogy a városok lényegében megteltek. Sokan, főleg a családosok emellett nyugalomra vágynak.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ