Cropped landscape
Külföld
Farage: Helyes volt elutasítani a Brexit-megállapodást
2019-03-1312:17
Elképzelhetőnek tartja Nigel Farage, hogy Nagy-Britannia halasztást kér és nem március 29-én kezdi meg a kilépést az Európai Unióból. A Nagy-Britannia unióból való kilépését pártoló európai parlamenti képviselő az ECHO TV stábjának azt mondta, helyesen döntött a brit parlament alsóháza, amikor másodszor is leszavazta a Brexit-megállapodást. 
A várakozásoknak megfelelően újból elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Az egyezményre 242, a megállapodás ellen 391 képviselő szavazott, vagyis az alsóház 149 fős többséggel vetette el a Brexit-megállapodást. 

Híradónk tudósítója, Zöldhegyi Katalin erről kérdezte Nigel Farage független európai parlamenti képviselőt. 
A londoni alsóház szerdán arról tart vitát és szavazást, hogy az Egyesült Királyság kilépjen-e megállapodás nélkül az EU-ból, és ha ezt a lehetőséget a képviselők elutasítják, csütörtökön arról tartanak vitát és szavaznak, hogy a kormány kérje-e az EU-tól a Brexit elhalasztását - mondta kedd este Theresa May miniszterelnök, miután a ház nagy többséggel elutasította a Brexit-megállapodást. 
 
A szavazás utáni felszólalásában May bejelentette azt is, hogy ha a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét szerdán a képviselők elutasítják, csütörtökön arról tartanak vitanapot és szavazást, hogy a kormány kérje-e az EU-tól a Brexit elhalasztását. 

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ