Cropped landscape
Külföld
Elképesztő állapotok vannak Svédországban
2019-03-1310:56
Jamaica, Costa Rica és Bolívia is sokkal jobb helyzetben van, mint a jóléti állam Svédország a nők elleni nemi erőszakok tekintetében. A migránsválság kezdete óta látványosan romlott a közbiztonság a skandináv államban, miközben a hatóságoknak egyre kevesebb esélye van arra, hogy sikeresen felvegyék a bűnözők elleni harcot. A bevándorláspárti baloldali kormány annyira megengedő a migránsokkal szemben, hogy még az Iszlám Állam harcosait is befogadnák. A közelgő EP-választáson nagy sikert arathatnak a bevándorlásellenes erők - írja az Origo.
Egyre áldatlanabb állapotok uralkodnak Svédországban a tömeges és ellenőrizetlen migráció miatt. A legfrissebb statisztikák szerint 
a skandináv országban a 100 ezer nőre jutó erőszakok száma (66,5) soha nem látott magasságokba emelkedett. 

Ennek eredményeként mára Svédország messze megelőz olyan harmadik világbeli országokat, mint Bolívia, Costa Rica, Indonézia és Jamaica. 

A skandináv országban egyébként 66-szor több a 100 ezer nőre jutó nemi erőszakok száma, mint Szlovákiában. Mindez pedig már önmagában is elborzasztó adat. 
De nemcsak a nemi erőszakok száma ugrott meg az északi országban az elmúlt években. Stockholmban az elmúlt három évben a külvárosi migránsnegyedekben több tucat embert gyilkoltak meg. 2017-ben a svéd fővárosban összesen 129 lövöldözést jegyeztek fel, ebből 19 esetben történt gyilkosság. 2016-hoz képest ez a halálos támadások megduplázódását jelentette. Malmőben, ahol mára a lakosság 45 százaléka bevándorló hátterű, a hatóságok három-négy bűnözői migránsbandáról tudnak. 
 
A lövöldözések nagy része a migránsbandákhoz köthető. A lövöldözések azonban nem érnek véget az utcán, mivel a leszámolások sok esetben a kórházakba tevődik át, miután a sérülteket elszállítják a mentők a helyszínről. 

Mára a bandák nem foglalkoznak a rendőrséggel, mivel a hatóságok sok esetben már nem mernek bemenni azokba a no-go zónákba, ahol ezek a bűnszervezetek szabadon működnek. 
Mindennek eredményeként a közelgő európai parlamenti választáson nagy áttörést érhetek el a bevándorlásellenes Svéd Demokraták. A 2014-es EP-választáson még csak 9,6 százalékot értek el, míg a legfrissebb kutatások szerint most éppen 18 százalékon állnak. Mivel az EP-választásokon lényegesen alacsonyabb a részvétel a skandináv államban, mint egy parlamentin, ezért a vártnál is jobb eredményt érhet el a bevándorlásellenes alakulat.

Origo

Az ECHO TV Informátor című műsorának stábja egy éve forgatott Svédországban. Ebből az adásból kiderül, hogyan vették be a svéd városokat a migránsok és a kisebbség hogyan veszi át az irányítást. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ