Cropped landscape
Belföld
Angard: Weber belegabalyodott a saját történetébe
2019-03-1321:52
Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Elszámolta magát Orbán Viktor, vagy Webernek jobban kell a Fidesz, mint fordítva? Többen többféle módon értelmezik a néppárti csúcsjelölt és a magyar miniszterelnök találkozóját. Mi lehet valójában a színfalak mögött, miért fontos a CEU, és lesz-e kenyértörés március 20-án? Négy vitapartner: a pást baloldalán Nagy József és Horn Gábor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Mráz Ágoston Sámuel.
Mráz Ágoston Sámuel szerint Weber belegabalyodott a saját történetébe. Össze-vissza beszél a saját feltételeiről, mivel rájött, hogy a Fidesz megleckéztetésével a saját esélyeit is csökkenti. A háttérben arról van szó, hogy Manfred Weber szeretne az Európai Bizottság elnöke lenni és keresi az ehhez szükséges többséget. A Nézőpont Csoport ügyvezetője úgy látja, hogy ehhez szüksége van a szocialistákra és a liberálisokra, nekik akar megfelelni, amikor konfrontálódott a magyar kormánnyal. De közben rájött, hogy Orbán nem csak az Európai Parlament 2-2,5 százalékát adja, hanem 5-10 százalékát is tudja befolyásolni - tette hozzá.

Nagy József arról beszélt, hogy a CEU azért fontos a Néppártnak, mert ez az egyetem a tudomány szabadságának a szimbóluma. Mráz Ágoston szerint ezzel az egésszel Soros György járt jól, aki üzletemberként elérte, hogy az egyetem pénzt fog kapni. A németek "csekkönyv diplomáciát" folytatnak, nekik az a fontos, hogy Európában ne legyenek konfliktusok.

Horn Gábor emlékeztetett: egy politikai játszma zajlik, Orbán Viktor azt próbálja kisakkozni, hogy kibírja május 26-ig, és vagy szükség lesz arra a 12-13 képviselőre vagy nem. Ez egy olyan politikai meccs, aminek nem látjuk a végét, de az már látható, hogy többen vannak azok, akik elhagyhatják a Néppártot Orbán miatt, mint akik a miniszterelnököt támogatják - hangsúlyozta a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke. 
Ha megnéznénk, hogy Soros György valójában mit akar bevándorlásügyben, az nagyon közel áll ahhoz, amit a miniszterelnök szeretne
 - vetette fel Horn Gábor. Mráz Ágoston szerint ez egyszerűen "hülyeség". 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ