Cover
Belföld
Semjén Zsolt: A kitüntetettek életútja példa az egész magyarság számára
2019-03-1211:01
Egy nemzet akkor képes a megmaradásra, ha tagjaiban ott él a büszkeség és a tudat, hogy érdemes ahhoz a nemzethez tartozni - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadásán kedden Budapesten
Semjén Zsolt a külhoni, nemzetiségi és egyházi élet kiemelkedő képviselőinek járó elismerések átadásán úgy fogalmazott: nincs még egy nép, amelyik arányait tekintve annyi Nobel-díjast adott a világnak, mint a magyarság, vagy annyi szentet a katolikus egyháznak, mint az Árpád-háziak. 

Kitért arra is, hogy végigtekintve a történelmen, nincs egyetlen olyan kultúra sehol a világon, ahol valamilyen formában a kitüntetés, az elismerés ne létezne; az ember természetében van az igazságosság iránti igény, hogy a rendkívüli teljesítményeket méltóképpen elismerje. 

Semjén Zsolt szerint a kitüntetéseknek a magyarság szempontjából nemzetmegtartó erejük van, és amikor a magyar állam a nemzeti ünnepekhez kapcsolódva elismer valakit, azt a büszkeséget adja a magyarság minden tagjának, hogy a nemzetből ilyen nagyszerű emberek és ilyen nagyszerű teljesítmények fakadnak. Az önök életútja, teljesítménye azért nemzetmegtartó erő, mert minden magyar számára értéket képviselnek - fordult a díjazottakhoz a miniszterelnök-helyettes. 

Azok az eredmények, amelyeket a díjazottak elértek, nemcsak a kisebb közösségek számára jelentenek példát az élet bármely területén, hanem az egész magyarság, az egész nemzet számára - mondta Semjén Zsolt.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ