Cover
Belföld
Németh Szilárd: A Fideszt bevándorláspárti támadás érte
2019-03-1221:01
A bevándorlás kérdésében van szakadék a Néppárton belül, nem pedig azon kérdések körül, amelyekkel kapcsolatban feltételek támasztott kedden Budapestre látogató európai néppárti frakcióvezető - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Fidesz alelnöki tisztét is betöltő politikus Manfred Webernek a CEU-ra vonatkozó javaslatairól szólva kifejtette: Weber budapesti tárgyalásait a Közép-Európai Egyetemen kezdte, ebből is látszik, ahol arról is megbizonyosodhatott, hogy nincs CEU-kérdés.

A Fideszt bevándorláspárti támadás érte, azok, akik megszavazták a kötelező kvótát, azok a néppárti pártok követelik a Fidesz kizárását - magyarázta Németh Szilárd. Kifejtette: éppen azért ér minket támadás, amit képviselünk, vagyis a külső határok megvédése, a bevándorlók kint tartása. Nyilvánvalóan ez szúrja a szemüket- tette hozzá. 

Németh Szilárd elmondta, nagyon örül annak, hogy Manfred Weber meglátogatta a CEU-t, mert így láthatta az egész egy politikai kreáció. Vagyis a CEU úgy ment el Budapestről, hogy maradt. Csupán annyi történt, hogy ennek az egyetemnek is be kell tartania a magyar jogszabályokat. 
A húsz évvel ezelőtti NATO csatlakozással kapcsolatban a Honvédelmi Minisztérium államtitkára úgy fogalmazott: a varsói konferencián elhangzott, azért csatlakoztunk a NATO-hoz, mert ez szavatolni fogja, megteremti a lehetőségét az országaink biztonságának, békéjének és jólétének. A magyarok 1997-ben döntötték el népszavazáson, hogy csatlakozzunk a NATO-hoz és mi ennek tettünk eleget 1999. március 12-én - tette hozzá.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ