Cropped landscape
Belföld
Keménymag: A Néppártnak nem érdeke a Fidesz kizárása
2019-03-1221:54
Békülni érkezett Budapestre Manfred Weber, de eltévedt és véletlenül először a Soros-egyetemre ment - többek között erről is beszélgetett az ECHO TV Keménymag című műsorának csapata. Vendégek: Jeszenszky Zsolt politikai hobbista , Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa. Jeszenszky Zsolt szerint a Néppártnak nem érdeke a Fidesz kizárása, most már azon vannak, hogy mindenki arcvesztés nélkül jöjjön ki ebből a vitából - fogalmazott.
Jeszenszky Zsolt arról beszélt, hogy viszonylag határozottan gondolja úgy, nem fogják kizárni a Fideszt az Európai Néppártból, mert nem érdekük. Kiemelte, megpróbál majd ebből mindenki arcvesztés nélkül kijönni, ami a magyar kormánynak nem lesz nehéz. 
Hozzátette, valószínűleg Weber is azért jön, hogy úgy tudják majd találni, hogy elfogadják az ő választóik, a politikai elitjük torkán is le lehessen nyomni. 

Dezse Balázs szerint ez az ügy kísértetiesen hasonlít a Sargentini-jelentésre és ami a hetes cikkely szerinti eljárás megindításánál történt. Az időzítés is nagyon jó a kampányidőszakban és megint egy olyan probléma van, amiből mindenki tudja, hogy valójában semmi nem lesz, viszont sokáig el lehet húzni. Jó sokáig lehet találkozgatni, sokáig pöröghet rajta az ellenzék, Weber is tud sajtótájékoztatókat tartani ezzel kapcsolatban. 

Jeszenszky és Dezse egyetértett abban, hogy ez az ügy növeli a szavazóihajlandóságot, ami elég alacsony Európában. 
 
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Keménymag
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ