Cover
Belföld
Deák Dániel: Weber békülni jön Budapestre
2019-03-1208:01
A keddi látogatás, és az előző napokban tett nyilatkozat egyértelművé tette, hogy Manfred Weber békülni jön Budapestre - ezt mondta Deák Dániel az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A politológus szerint mind az Európai Néppártnak (EPP), mind a Fidesznek jól felfogott érdeke, hogy az európai parlamenti választásig ne történjen semmilyen változás, törés a Néppárton belül.
Most a legerősebb forgatókönyv, hogy felfüggeszthetik a Fidesz tagságát a Néppártban, de még erre is nagyon kicsi az esély 
- mondta el Deák Dániel.

A politológus szerint az Európai Néppárt rendkívül megosztott, bevándorláspolitikai kérdésben két tábor áll egymással szemben. Míg a Néppárt jobb széle továbbra is egy bevándorlásellenes politikát képvisel, addig a balliberálisokhoz közel álló néppárti szárny mindig is követelte a Fidesz kizárását, ők azonban egy hangos kisebbség a Néppárton belül.

Manfred Weber azért fogalmaz meg ilyen ultimátumokat, hogy kielégítse a liberálisnak mondható néppárti szárnyat. Azonban a jól felfogott politikai érdeke mindenképpen az, hogy ne legyen semmilyen változás, törés az EPP-ben
- tette hozzá.

Deák Dániel elmondta: nagyon sokan továbbra is jónak tartják a Fidesz által diktált politikai irányvonalat. Szerinte az európai parlamenti választások sorsfordítóak lesznek a Néppárt szempontjából, ott fog eldőlni, hogy melyik irányba mennek tovább.
 
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ