Cropped landscape
Belföld
Szijjártó Péter: A brüsszeli bürokraták számoljanak be titkos terveikről, majd felejtsék el azokat
2019-03-1107:20
Brüsszelben ezúttal az lepleződött le, hogy egy többtucatnyi pontból álló dokumentumot készítettek, amely arról szól, hogy miként lehet jogilag kötelezővé tenni az ENSZ migrációs csomagját, nemcsak azokban az országokban, amelyek igennel szavaztak rá, hanem minden európai uniós tagállamban. Ez az anyag amellett érvel, hogy az uniós jognak és értékeknek megfelel a globális migrációs csomag, így azt mindenki számára kötelezővé kell tenni. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának hétfői adásában beszélt.
Szijjártó Péter szerint fény derült a legsúlyosabb brüsszeli hazugságra a migráció kapcsán. A tárcavezető úgy fogalmazott, először volt a fenyegetés, azt követte az altatás és átverés, most pedig a titkos tervezés fázisa. 
 
A politikus emlékeztetett, amikor világossá vált, hogy Magyarország nem járul hozzá a globális migráció csomaghoz, akkor Brüsszel kötelezettségszegési eljárásokkal fenyegette meg hazánkat és a közös európai külpolitika aláásásával vádolta meg az országot.
  
Úgy próbáltak minket lebeszélni, hogy a csomag semmiféle jogi kötőerővel, semmilyen jogi következménnyel nem rendelkező dokumentum, ugyanakkor a szövegben 80-szor szerepel a kötelezettség kifejezés és az egyik utolsó paragrafusnak az a mondanivalója, hogy minden egyes tagország, amelyik csatlakozik a dokumentumhoz köteles nemzeti akcióprogramot írni a globális csomag végrehajtása kertében 
– tette hozzá. 
 
Szijjártó Péter szerint a titkos dokumentumkészítéseket azonnal be kell fejezni Brüsszelben. A politikus az uniós külügyminiszterek jövő hétfői tanácskozásán kezdeményezni fogja, hogy a brüsszeli bürokraták számoljanak be arról, milyen tervek születtek zárt ajtók mögött, kinek a felhatalmazása alapján tették ezt, milyen egyéb titkos dokumentumokon ülnek, majd a nyilvánosságra hozatal után felejtsék is el azokat.
 
A külügyi tárca vezetője szerint, a mostani brüsszeli lelepleződés után, ha valakinek volt még kétsége afelől, mi is az európai parlamenti választások tétje, most már az is világosan láthat. A politikus az Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot is szélsőségesen elfogult migrációpárti szervezetnek nevezte, amelyek Soros György kottájából játszanak. 

Az EP-választáson a tét az, hogy az Európai Parlament összetételét meg tudjuk-e úgy változtatni, hogy abban a migrációt ellenző erők kerüljenek többségbe, majd ennek következményeként később a bizottság összetétele is egy migrációellenes testület legyen 
– tette hozzá. 
 
Nehéz Attila műsorvezető felvetésére, hogy a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője, Dobrev Klára, az európai egyesült államok mellett kampányol, Szijjártó Péter kifejtette, egy szélsőséges álláspontról van szó, ami rendkívül hátrányos lenne Magyarország számára. Meglátása szerint, ha létrejönne egy európai egyesült államok az nem jelentene mást, mint azt, hogy a tagállamok feladnák a nemzeti identitásukat. 
 
Mi az erős tagállamok erős Európájában hiszünk – közölte a tárcavezető. 
 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ