Cropped landscape
Belföld
Politikusnak áll a bukott miniszterelnök felesége
2019-03-1122:00
Az e heti Főhős már befutó helyen áll az EP-listán. Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége lakossági fórumokon hirdeti az igét, szidja a kormányt és alázza az újságírókat. De nőtársaival sem volt mindig kedves, kioktató stílusban beszélt. A hagyományos családmodell lenézésével pedig végképp elásta magát a köztudatban.
Dobrev Klára befutó helyen áll a DK EP-listáján. Gyurcsány Ferenc felesége otthagyná az Altus vezérigazgatói székét, hogy Brüsszelben álljon ki az Európai Egyesült Államok és a migráció mellett. A kampány elkezdődött. 
 
Gyurcsány a Facebookon így beszélt felesége jelöltségéről: „Hogy Klára képviselői megbízása hatással lesz-e rám? Politikai munkám, szerepem tekintetében egyáltalán nem. Vezetem a pártot és a frakciót, eszem ágában sincs feladni semmit politikai felelősségemből és céljaimból. Sőt!” 
 
Dobrev Klárát  2016-ban a Forbes magazin a 7. legbefolyásosabb magyar nőnek választotta a közéletben. Már korábban nagyon sok időt töltött politikusok közelében, 1994-ben Baráth Etele főpolgármester-jelölt személyi titkára volt. Majd elszegődött Draskovics Tibor titkárságvetőjének, dolgozott a Pénzügyminisztériumban mint főosztályvezető-helyettes. Közben a családi cégeket is igazgatta, jogtanácsos volt az Altusnál, valamint a Fittelina Kft.-nél ügyvezető igazgató. A 2002-es év nagy változást hozott Dobrevnél. Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök kabinetfőnöke lett, majd a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettesévé nevezik. Erről a posztról, miután férje, Gyurcsány Ferenc váltotta a miniszterelnöki bársonyszékben Medgyessyt, lemondott. 
 
Dobrev Klára lakossági fórumokon hirdeti az igét, szidja a kormányt és alázza az újságírókat. De nőtársaival sem volt mindig kedves, kioktató stílusban tolta. A hagyományos családmodell lenézésével pedig végképp elásta magát a köztudatban.

A teljes adás:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ