Cropped landscape
Külföld
Megtalálták a lezuhant etióp utasszállító mindkét feketedobozát
2019-03-1113:19
Megtalálták a vasárnap lezuhant etióp utasszállító repülőgép mindkét feketedobozát, a repülési adatokat és a pilótafülkében elhangzottakat rögzítő készüléket is - közölte hétfőn a Fana etióp állami televízió.
Az Ethiopian Airlines légitársaság megerősítette az értesülést. Közölte ugyanakkor, hogy a készülékek az első vizsgálatok alapján megsérültek, így kérdéses mennyi információ nyerhető ki belőlük.
    
A Nairobiba induló gép röviddel felszállás után zuhant le vasárnap Addisz-Abebától 45 kilométerre, Bishoftu település térségében, fedélzetén nyolcfős személyzettel és a több mint 30 országból származó 149 utassal. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.
    
A vasárnapi baleset újabb kérdéseket vetett fel a Boeing-737-8 MAX repülőgépek biztonságát illetően, miután egy azonos típus, amelyet a Lion Air indonéz légitársaság üzemeltetett, október 29-én a Jávai-tengerbe zuhant, 189 ember halálát okozva.
    
Az etióp légitársaság gépének vasárnapi katasztrófája miatt a cég, a kínai polgári légiforgalmi hatóság és a Cayman Airways karibi légitársaság bejelentette, hogy a szerencsétlenül járt típusból, a Boeing-737-8 MAX-ból egyelőre egyetlen egy sem repülhet. Indonézia szintén a típus repülési tilalmáról döntött.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ