Cropped landscape
Belföld
Ismét tárgyalják a Prisztás-ügyet
2019-03-1109:11
Ma kezdi ismét tárgyalni a Prisztás-gyilkosságot a Fővárosi Törvényszék. Az 1996-ban történt leszámolás ügyében, tavaly rendelt el perújítást a Fővárosi Ítélőtábla, miután Jozef Roháč azt vallotta, nem Portik Tamás egykori testőre, hanem ő végzett az áldozattal. Ezzel már harmadszor tárgyalják újra első fokon a merénylet büntetőügyét.
Az első perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosságot végrehajtó H. István tíz évet kapott. A Fővárosi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, de Portikékat ez alkalommal is bűnösnek találták, büntetésüket 15 évre emelték.
    
Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Roháč azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot.

A PestiSrácok információi szerint a rendőrség és az ügyészség összesen 31 pontban cáfolja Roháč elmondásait. Portik Tamás ügyvédje azt várja, hogy felmentik védencét.

ECHO TV - A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ