Cropped landscape
Külföld
Heti Terror: Mióta a migrációs hullám megindult megsokasodtak a késes támadások
2019-03-1120:57
Egy újabb tinédzsert szúrtak halálra múlt hétvégén Londonban, ezzel idén eddig már 24-en vesztették életüket késelés miatt a brit fővárosban. A belügyminiszter véget akar vetni az erőszakhullámnak, egyeztetéseket kezdeményezett a londoni rendőrfőnökkel. Sőt, még a szükségállapot bevezetését is fontolóra veszik. Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az ECHO TV Heti terror című műsorában elmondta: sajnos az elmúlt évtizedekben azt tapasztalta a Scotland Yard, hogy a fiatalkorúak között nagyon elfajulnak a viták és egyre erőszakosabbak lesznek.
Georg Spöttle kifejtette: az ingerküszöb is egyre alacsonyabban van, ha egy vita elfajul és egyre nagyobb vehemenciával támadnak.
Ezek a késes támadások már a '90-es évek elején elindultak. Mostanra sajnos már ott tartanak, hogy a különleges állapot bevezetését tervezik vagy olyan zónákat akarnak kialakítani, ahol alapvetően tilos a kés használata
- emelte ki.

A Nézőpont Intézet elemzője hozzátette: kicsit hozzácsatolná a migrációt is, mert nagyon sok fiatal származik Pakisztánból, Bangladesből, Közel-Keleti országokból és afrikai országokból. Mióta a migrációs hullám megindult mindenhol megsokasodtak a késes támadások.
Ezeknél a 14-22 év közötti fiataloknál kés van és igyekeznek a vitát úgy lezárni, hogy a másikat nagyon súlyosan megsebesítik
- fogalmazott. Kiemelte: a combon szúrás például elég bevett dolog nem csak Angliában, hanem Németországban is.

Gantner Barnabás azon kérdésére, kell-e félniük a turistáknak Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő elmondta: annyiból nem, hogy ezek a fiatalok általában nem a turistákra mennek rá, hanem egymásra, mert területet akarnak foglalni.
Azonban azt a turistát, akinél feltételezhetően sok pénz és érték van nála bármikor megpróbálhatják kirabolni.
Hozzátette: Svédországban elég gyakori, hogy a fiatalok kést lopnak a boltból és senki nem mer nekik szólni, mert félnek, hogy megölik őket.

Nógrádi György úgy fogalmazott: amiről most beszélünk Nagy-Britanniával kapcsolatban, az Európa egészére igaz.
Olyan mértékben nő a merényletek száma, hogy szörnyen nehéz fellépni ellene, mert egy késhez bárki hozzájuthat
- jelentette ki. Kifejtette: egy lőfegyverhez sokkal nehezebb hozzájutni, de egy késsel vagy egy baltával szinte ugyanazt el lehet érni.
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ