Cropped landscape
Külföld
A Demokrata Párt szavazati jogot adna az illegális migránsoknak
2019-03-1010:17
A napokban a Demokrata Párt egy olyan törvénycsomagját szavazták meg a a képviselőházban, amely alapján a párt szavazati jogot adna az illegális migránsoknak is.
Pénteken szavazták meg a képviselőház demokrata párti képviselői azt a mintegy 700 oldalas törvénytervezetet, amely alapján illegális migránsoknak is szavazati jogot adnának.

Elég érdekes tény, hogy alig hat hónappal ezelőtt a képviselőház (akkor még republikánus többséggel) leszavazta ezt a kezdeményezést, most pedig 228-197 arányban átment a törvénytervezet.

A törvénytervezet azokra terjesztené ki a szavazati jogot, akiknek amerikai állampolgárságuk nincs. Jelenleg az amerikai törvénykezés ezt teljességgel kizárja, egy ilyen nyíltan bevándorláspárti törvényjavaslat pedig minden bizonnyal el fog bukni a a Szenátusban.

Egy marylandi városban, Takoma Parkban már jó néhány évtizede megszokott az, hogy állampolgársággal nem rendelkező egyének, köztük illegális migránsok is szavazhatnak helyi választásokon. A szakértők szerint mintegy 40 ilyen hely van az Egyesült Államokban, ahol az ilyen fajta szavazás megszokott.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ